Noisemakers
Gard "Dutte" Strøm 2004.
 


| Dutte | Noisemakers | Rags | King-Beez | The Sounds I | The Sound II | Katho | Flere Bilder |


Seint i 1963 hørte jeg min første Beatles-sang på Radio Luxembourg. Jeg husker ikke hvilken melodi det var, men jeg blei helt hekta! Vi var noen kamerater som begynte på gitarkurs hos "Tittan" i Brevik, i februar 1964. Det var Torfinn Larsen fra Løvsjø (sønnen til "Herman på bussane") som gikk i klassen min på Heistad Ungdomsskole, min nabo og lekekamerat Vidar Simonsen og jeg. Vi fikk med oss Tom Madsen på trommer. Han fikk låne "Trixon"- trommesettet etter faren sin, Erling Madsen. Han gikk i klassen over oss på Heistad u-skole. Det tok ikke lang tid før han kjøpte sine egne trommer. Tror det var et Premièr-sett.
Etter fullført gitarkurs starta vi band, med en gang! Vi øvde enten i stua hjemme hos meg, eller på Jomheim i Brevik. Jeg var den eneste som fikk lov til å ha langt hår og det grodde og det grodde.....
Snille "Tittan" som holdt gitarkurset, hadde musikkforretning i Brevik. Han lånte oss instrumenter i begynnelsen. Vi lånte en Vingtor 12 W forsterker som hadde 4 innganger. Den kjørte vi alt sammen i gjennom. Både rytmegitar (Torfinn), sologitar (Dutte), bassgitar (Vidar) og sang (Tom, eller jeg). Stakkars forsterker, den fikk jaggu kjørt seg!

Etter kort tid fikk vi være med på et showarrangement sammen med "Strandgutta" i Brevik kino hvor Thor Heyerdahl var konferansier. Det ble utlyst en navnkonkurranse etter at vi hadde spillt og Frode Varn, en jevnaldrende gutt fra Heistad - som også spilte i et band, ropte ut: "Noisemakers!" Og Noisemakers ble det.
Om sommeren hadde vi hatt spillejobb (gratis) på Klokkerholmen for jentene som var på feriekoloni. Om høsten fikk vi spille i pausene til Strandgutta, både på Stathelledagene og Langesundsdagene, samt på Rekefestivalen i Langesund. Vi spilte også i pausene på Breviksdagene en gang med Gerhardt Hansen på Bass.
Innimellom alt dette øvde jeg på gitaren så blodet spruta. For hver eneste beatlesplate som kom lærte jeg meg alt av gitar som kunne høres på plata.
Etter en tid kunne jeg "alle gitar-riffa" på absolutt alle beatlesmelodiene. Jeg var fullstendig oppslukt i hva dette engelske bandet fikk til!
I tillegg til Beatles likte vi veldig godt Rolling Stones og Kinks. Repertoaret vårt bestod stort sett av låter fra disse banda.
En peroide øvde vi på Herøya samfunnshus. Dette var vel noe Tom ordnet, siden han bodde rett nede i gata. Det ble mye busskjøring med gitarene på den tiden. Torfinn kjørte sikkert gratis, siden faren hans var billettør på BO-bussene.
Jeg husker vi hadde en jobb på Ulefoss og "Tittan" kjørte oss helt til Ulefoss på snøføre, hvor vi spillte på Vårheim på Fen. Han ventet til vi ble ferdige og kjørte oss hjem igjen!
Vi spillte også på et show i Langesund kino. Husker ikke når, men jeg husker at vi spilte Nowhere man (Beatles) og 19th nervous breakdown (Stones).

Høsten 1965 fikk vi med oss Arnt Lundsholt på sang. Da øvde vi på Furulund klubbhus, for faren hans var formann i banekomiteen i Brevik Idrettslag. Se bildene på høyre side. Vi satt inn en rubrikkannonse i PD noen uker før nyttårsaften om at vi ønsket spillejobber og fikk noen telefoner. Arnt Lundsholt forteller:
"Viggo var "manager" uten bil og vi ble henta med en folkevognbuss. Slepa basskassa til Vidar i halvmeter snø. Skulle få 50 kr. hver for jobben, men vi spiste pølser "i arbeidstida" - på arrangørens regning - og ble trukket i "lønn". Tror vi endte opp med 30-35 kr. hver. Skulle spille til midnatt, men hatten gikk rundt og vi spilte til 03.00 eller enda seinere tror jeg. Først peip publikum, så ble de varme og litt på en snurr, og så ville de ha mer. Noen dager etterpå fikk vi skylda for et aller annet som var ødelagt på et av rommene der oppe. De villa ha erstatning, men det ble aldri noe mer krøll av det. Kanskje Madsen var litt Keith Moon på den tida?"
Rytmegitaristen Torfinn Larsen fikk hjernehinnebetennelse vinteren 1965. Han lå lenge på sykehuset og vi fikk med oss Jostein Nordskog i klassen vår som vikar på Skifjell-jobben. Jostein døde tragisk nok i 2003.
Før vi ga oss spilte vi også på en bandsamling på Katta i Kragerø. Det var i kantina til skipsverftet.

Sånn etter hvert ble bandet oppløst. Jeg (Dutte) var veldig sulten på å lære mer! Vi startet deretter The  Rags med utgangspunkt i Heistad Ungdomsskole. Matta gikk det dårligere med ...

Noisemakers Repertoar:
Baby please don't go (Them)
Shakin' all over (Johnny & the Pirates)
Poison Ivy (Stones)
Caddilac (Hep Stars)
Farmer John (Hep Stars)
I don't want no bald headed woman (Hep Stars)
Take me back to Georgia (Pussycats)
Twist and shout (Beatles)
Boys (Beatles)
Ticket to ride (Beatles)
Help (Beatles)
Act Naturally (Beatles)
A Hard Days Night (Beatles)
19th nervous breakdown (Stones)


 

Girl (Beatles)
Tell me (Stones)
Words of love (Beatles)
So Mistifying (Kinks)
You're gonna lose that girl (Beatles)
Things we said today (Beatles)
My Generation (Who)
Satisfaction (Stones)
Time is om my side (Stones)
If you need me (Stones)
Nowhere man (Beatles)
House of the rising sun (Animals)
Donna (Hep Stars)
m.m.m.

 

 

 
Flere bilder:
Dutte 15 år gammel med en "Klira" el-gitar som han lånte av "Tittan". Tatt på Jomheim
i Brevik av Frank Florell, journalist i Porsgrunn Dagblad.

Bildene nedenfor og til høyre er tatt av Viggo Winge vår "manager". Siden bosatt i Grimstad.

Noisemakers. Bak: Torfinn Larsen, Vidar Simonsen, Gard "Dutte" Christensen (Strøm)
Foran Tom Madsen og vokalisten Arnt Lundsholt.

Torfinn Larsen (rytmegitar), Arnt Lundsholt (vokal), Tom Madsen (trommer - skjult), "Dutte" Christensen (sologitar),
Vidar Simonsen (bass). Legg merke til lille Dutte med den store gitaren og i "pælær" :-D


Trommissen vår - Tom Kristian Madsen - 16 år.
 

 


Torfinn Larsen - Vidar Simonsen
Tom Kristian Madsen - Gard "Dutte" Strøm Christensen.
Bildene er tatt av Frank Florell på Jomheim i Brevik.
Les artikkelen som sto i "Breviksposten" til denne fotomontasjen.

 


Arnt Lundsholt fra Brevik. Senere sportsredaktør i avisa Varden.
 


En konsentrert 15-åring med pælær og en alt for stor gitar. Dutte.Rytmegitaristen Torfinn Larsen - 15 år. Kjeivhendt med gitaren opp/ned.


Litt uheldig med bildet, for Vidar Simonsen var
egentlig en blid bassist. Her var han ikke mer enn 13 år!